Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Lukas Lundin: Bolaget är extremt attraktivt värderat

2019-08-08 13:50
Foto: Lundin Petroleum

Gruvbolaget Lundin Mining har blivit för billigt på börsen och därför är det nu köptillfälle. Så motiverar Lukas Lundin, ordförande i bolaget, att familjen Lundins ägarbolag Nemesia två dagar i följd har ökat sitt innehav.

"Vi tycker att Lundin Minings värdering är extremt attraktiv och ser att dagens aktiekurs är ett bra tillfälle för oss som långsiktiga ägare att öka vårt innehav i bolaget ytterligare", uppger han för Nyhetsbyrån Direkt.

Bakom den senaste månadens kursras, från omkring 52 kronor på Stockholmsbörsen till som lägst cirka 42 kronor, ligger bland annat ett fallande kopparpris. Just koppar står för närmare två tredjedelar av bolagets intäkter.

"Jag är övertygad om att kopparpriset står inför en betydande uppgång inom de närmaste åren och i ett sådant scenario är Lundin Mining mycket väl positionerat att skapa betydande värden för sina aktieägare", fortsätter Lukas Lundin.

Nemesia köpte den 6 augusti 450.000 aktier i Lundin Mining och på onsdagen 7 augusti ytterligare 400.000 aktier. Totalt kontrollerar familjen Lundin 94 miljoner aktier, motsvarande 12,7 procent av kapitalet i bolaget. De två dagarnas affärer summeras till ett värde om cirka 36 miljoner kronor.

Lundin Mining handlades strax före klockan 13.30 på torsdagen till 43:80 kronor, en uppgång med drygt 3 procent för dagen.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom