Millicoms vd köper aktier för drygt 23 miljoner

Millicoms vd Mauricio Ramos har på fredagen köpt 45.000 aktier i bolaget till en kurs om i snitt 54:28 dollar, totalt motsvarande drygt 23 miljoner kronor.
Millicoms VD Mauricio Ramos
Millicoms VD Mauricio Ramos

Det framgår av ett pressmeddelande från bolaget.

Efter köpet äger han 190.577 aktier i operatören.

Det är inte första gången Mauricio Ramos köper aktier i Millicom för substantiella belopp. Den 18 maj i fjol köpte han aktier för 8,5 miljoner kronor. Aktien har gått ned med cirka 5 procent sedan dess.

Även under våren 2017 samt hösten samma år gjorde han insynsköp för flera miljoner, enligt Nyhetsbyrån Direkt rapportering.

Millicom har haft en svängig kursresa under 2019 och inledde året med att stiga brant när Millicom och Liberty Latin America diskuterade någon slags strukturaffär. Aktien gick nedåt när de diskussionerna avslutades och fortsatte brant nedåt när huvudägaren Kinnevik gick ut med sina exitplaner den 4 juni. Aktien rekylerade upp cirka 7 procent på torsdagen när Kinnevik drog tillbaka sina säljplaner.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets