Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Oasmia anmäler transaktioner till Ekobrottsmyndigheten

2019-06-28 07:52
Foto: Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Styrelsen för läkemedelsbolaget Oasmia anmäler ett antal misstänkta transaktioner som gjorts i bolaget till Ekobrottsmyndigheten (EBM).

Det handlar om ett flertal transaktioner på miljonbelopp som genomförts under flera år men som inte bokförts i bolaget, enligt ett pressmeddelande.

Transaktionerna har uppmärksammats i samband med en skatterevision i våras där det framkommit att misstänkta transaktionen även uppmärksammats vid en tidigare skatterevision under 2014-2016.

Också transaktioner gällande patenträttigheter har enligt oberoende jurister gjorts på ett tveksamt sätt.

"Vår analys av de första resultaten av den pågående skatterevisionen, och även fakta som nyligen delgivits oss från den tidigare skatterevisionen, ger oss inget annat val är att överlämna dessa resultat till relevanta polismyndigheter för vidare utredning", säger Jörgen Olsson, ordförande för Oasmia, i en kommentar.

Beskedet lämnades i samband med att bolaget, senare än ursprungligen planerat, publicerade sin rapport för fjärde kvartalet. Förlusten före skatt ökade till 48,7 miljoner kronor, jämfört med 32,1 miljoner motsvarande period ett år tidigare. Omsättningen minskade till 266|000 kronor, från 843|000 i fjol.

Bolaget gör också ett vd-byte. Sven Rohman har utsetts till tillförordnad vd.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom