Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Obligationsägare sågar Norweigans pantförslag - aktien backar

2019-09-04 13:15
Foto: Erik Johansen / NTB scanpix / TT

Hedgefonden Sissener Canopus, en av de största obligationsägarna i Norwegian, är skeptiska till Norwegians förslag om att pantsätta "attraktiva slottider för start och landning" vid Gatwick-flygplatsen mot att skjuta upp förfallodatum för icke säkerställda obligationer, enligt uttalanden för Finansavisen.

Sissener har omkring 180 miljoner norska kronor i det aktuella obligationslånet NAS07 för vilket Norwegian behöver få uppskov.

"Vi är minst sagt rätt så skeptiska. Det är komplext att förstå hur vi ska kunna realisera en sådan pant", sade Phillipe Sissener till Finansavisen.

Sissener menar att det inte råder några tvivel om vad som i stället borde ske för att förbättra kapitalstrukturen i bolaget.

"Antingen får man göra nyemission, genomföra en omläggning av lånevillkoren eller båda delarna", sade Phillipe Sissener.

Norwegians aktie handlades ned 5,7 procent på Oslobörsen vid 13-tiden. Det senaste året har aktien rasat med över 80 procent i takt med att finansieringsproblemen hopat sig för bolaget.

Direkt Affärsvärlden

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom