Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Öppning kring nollan väntas på börsen

2015-06-03 07:51
Interiör från Stockholmsbörsen, Nasdaq OMX Group i Stockholm. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Stockholmsbörsen väntas visa inleda kring nollan i den inledande onsdagshandeln där den nordiska och europeiska marknaden ställer sig avvaktande till nya överenskommelser om Greklands reformplaner samt inför landets skuldbetalning på 300 miljoner euro till IMF på fredagen.

USA-börserna landade strax under nollan vid tisdagsstängningen även här i spåren av stort fokus på de grekiska förhandlingarna. I Asien handlas börserna med ett blandat utfall, med nedgångar i Tokyo och uppgångar på de kinesiska börserna.

Sectra släppte på morgonen sitt bokslut för det brutna räkenskapsåret 2014/2015 och uppvisade ett resultat efter finansnetto på 40 miljoner kronor, att jämföra med 56 miljoner i fjol. Omsättningen var strax under fjolårets nivåer medan orderingången ökade med 40 procent. Enligt vd Torbjörn Kronander avser den starka orderingången en uppgång i Storbritannien.

Vidare uteblev Sectras utdelning men istället föreslås en överföring om 4,50 kronor per aktie genom en aktiesplit 2:1 i kombination med ett obligatoriskt inlösenförfarande.

Lundin Mining meddelade i dag att bolaget har stött på en ny fyndighet av nickel och koppar i närheten av Eagle-gruvan.

Bland övriga nyheter har NCC fått en order för utbyggnad av Södersjukhuset i Stockholm till ett värde om cirka 1 miljard kronor. Vidare har NCC:s vd Peter Wågström ökat sitt innehav i bolaget med 5.282 aktier till totalt 25.145 aktier, enligt Finansinspektionens insynslista.

Lindab meddelade på onsdagen om ett förvärv av det franska bolaget Nather.

Cybercom meddelade att man stänger kontoret i Åbo, Finland där cirka 30 medarbetare berörs och en kostnad om totalt 8,5 miljoner kronor kommer att belasta det andra kvartalet.

Kancera får in 12,3 miljoner kronor före emissionskostnader efter att deras nyemission övertecknades.

På tisdagskvällen inkom fyra nya aktieanalyser av Affärsvärlden. Meda och DGC får rekommendationen köp med riktkurs 168 kronor respektive 145 kronor. Vidare rekommenderar tidningen att man ska vänta med Clas Ohlsson och B&B Tools.

Affärsvärlden SIX

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom