Pandoras nye vd köper miljonköper aktier

Pandoras vd Alexander Lacik har köpt 49.568 aktier i det danska smyckesbolaget för totalt nästan 12,3 miljoner danska kronor.
Pandoras nye vd köper miljonköper aktier - pandora-700_binary_6968525.jpg

Det framgår av en insynsanmälan från bolaget.

Alexander Lacik, som utnämndes till ny vd i februari i år, ägde inga aktier i bolaget sedan tidigare.

Tidigare på onsdagen framkom att Pandoras finanschef Anders Boyer köpt aktier för drygt 6 miljoner danska kronor.

Pandoras finanschef Anders Boyer har också köpt 24.400 aktier för totalt drygt 6 miljoner danska kronor.

Det framgår av en insynsanmälan från det danska smyckesbolaget.

Andes Boyer äger 48.471 aktier efter köpet.

Pandora offentliggjorde sin rapport för det andra kvartalet på tisdagen varefter aktien steg 10,4 procent och på onsdagen fortsätter den att stiga. Kring klockan 12.30 noterades den 13,8 procent högre.

Aktien har därmed stigit med nästan 14 procent sedan årsskiftet, men den är fortfarande ner 66 procent sett till de tre senaste åren.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Invesco
Annons från Trapets