Swedish Match trotsar sur börs

Stockholmsbörsen backar i en svag tendens på torsdagen. Swedish Match går mot strömmen efter att ha kommit med en stabil rapport för det första kvartalet.

Sentimentet har tagit prägel av handelssamtalen mellan USA och Kina som hittills ännu inte tycks ge något genombrott.

Vid 12.20 noterades storbolagsindexet OMXS30 ned 0,9 procent till nivån 1.609 och aktier för just över 5 miljarder kronor hade då omsatts på Stockholmsbörsen. Även i övriga Europa pekade index ned i varierande utsträckning.

Swedish Match resultat kom in snäppet över analytikernas förväntningar. Därmed lyckades bolaget slå förväntningarna för nionde kvartalet i rad. Aktien belönades med en uppgång på drygt 2 procent.

MTG, som har knoppat av sin tv-verksamhet och som numera är fokuserat på e-sport och gaming, redovisade ett justerat ebitda-resultat snäppet över förväntningarna samtidigt som den organiska tillväxten uppgick till -2 procent. Aktien klarade sig lindrigt undan i börstappet och rörde sig endast marginellt nedåt.

Oriflame fortsatte att tappa mark på den för bolaget viktiga Asienmarknaden. Försäljningen i regionen minskade med 16 procent i lokal valuta under det första kvartalet. Kosmetikabolagets rörelseresultat på 32,5 miljoner euro i kvartalet inkom dock över Bloombergs förväntningar vid 30,9 miljoner euro. Oriflame var en av torsdagens förlorare med en nedgång på nästan 11 procent.

Dosplaneringsbolaget Raysearch presenterade en imponerande förstärkning av orderingången under det första kvartalet. Ökningen summerade till väl över 50 procent. Aktien stärktes med 2,6 procent.

Krisande Oscar Properties fortsätter att blöda och förlusten i det första kvartalet summerades till drygt 77 miljoner kronor. Aktien föll med strax under 8 procent.

Balder har fått en sänkt rekommendation av Handelsbanken till sälj från behåll. Aktien sjönk med 2,5 procent.

Kontanthanteringsbolaget Loomis förlorade 4,4 procent justerat för utdelning sedan bolaget anklagats för att ha levererat kontanter till ett växlingskontor i Danmark som använts för avancerad penningtvätt. Bolaget har initierat både extern och intern utredning av ärendet.

Medivir avancerade runt 10 procent. Redeye inledde bevakning av forskningsbolaget med ett basscenario som ligger runt 60 procent över rådande aktiekurs.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets
Annons från Invesco