Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Tesla faller - men analytikerna säger köp

2015-08-06 15:12
Tesla Model S. Foto: Paul Sakuma/TT

Teslas aktie rasade på Wall Street sedan elbilstillverkaren sänkt sin prognos för helårets försäljning. Men de flesta analytiker som Business Insider har tittat närmare på tror fortfarande på aktien.

Under onsdagen redovisade Tesla en förlust på 184,2 miljoner dollar, motsvarande cirka 1,6 miljarder kronor, för andra kvartalet.  Bolagets justerade resultat under det andra kvartalet blev -0,48 dollar per aktie, att jämföra med förväntningarna på -0:60 dollar per aktie. Enligt bolagets vd Elon Musk kommer det nu att dröja till början av 2016 innan bolaget når positivt kassaflöde. Den tidigare prognosen var slutet av 2015.

Dessutom sänkte Tesla sin prognos för helårets försäljning till mellan 50 000 och 55 000 bilar. Efter rapporten rasade aktien med 8,9 procent i torsdagshandeln och handlas nu på 246 dollar.

Business Insider har tittat på reaktionerna hos sju olika analytiker. Fyra av analytikerna har rekommendationen köp eller outperform på Tesla-aktien, medan två analytiker är neutrala och en analytiker, Bank of America Merrill Lynch, har rekommendationen sälj på aktien. Bank of America Merrill Lynch, som har en riktkurs på endast 180 dollar på aktien, säger att de tror att elbilar kommer att fortsätta att vara en nischprodukt under en överskådlig framtid.

Jefferies är det analyshus som har högst riktkurs för aktien, och analyshuset ser fortsatt potential då efterfrågan bedöms vara fortsatt stark och då bolaget premierar kvalitet.

Jefferies: Köp

Riktkurs: 360 dollar

Baird: Outperform

Riktkurs: 335 dollar

Credit Suisse: Outperform

Riktkurs: 325 dollar

Evercore ISI: Köp

Riktkurs: 320 dollar

Goldman Sachs: Neutral

Riktkurs: 234 dollar

Pacific Crest: Sector Weight

Riktkurs: Inte tillgänglig

Bank of America Merrill Lynch: Underperform

Riktkurs: 180 dollar

Elin Hanspers

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom