Trump vill inte sätta deadline för tullar

Amerikanske presidenten Donald Trump ville inte sätta någon deadline för införandet av importtullar på fler Kinesiska varor.
Trump vill inte sätta deadline för tullar - donald-trump-700_binary_6961649.jpg

Det sade han vid en pressträff tillsammans med Polens president Andrzej Duda på onsdagen, rapporterar Reuters.

”Jag har ingen deadline. Min deadline är det som är här uppe. Vi löser en deadline. Ingen kan riktigt lösa det”, sade han och pekade mot sitt huvud.

Trump har tidigare sagt att han skulle fatta ett beslut efter G20-mötet i Japan som äger rum i slutet av juni.

”Jag tror vi kommer nå ett avtal med Kina. Vi har en väldigt god vänskap, även om det är lite retligt just nu, som man kan vänta sig. Jag tror de verkligen måste få till ett avtal”, sade han.

Donald Trump har sagt att han planerar att träffa Kinas president Xi Jinping vid G20-mötet, men Peking har inte bekräftat några sådana planer.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.