Värderingen av S&P 500-index är på högsta nivån på 18 år

Värderingen av amerikanska S&P 500-index är uppe på sin högsta nivå på 18 år. S&P 500-index handlas nu till 19 gånger vinsten för det kommande året, vilket är den högsta nivån sedan maj 2002. Det framgår av Factsets beräkningar som publicerades i fredags, rapporterar CNBC.
Bubbla

New York-börsen har gått starkt de senaste elva åren med en uppgång på mer än 400 procent sedan lågpunkten i mars 2009.

Värderingen är dock lägre än nivån på 24,4 gånger vinstprognosen för det kommande året som indexet handlades till i mars 2000, strax före den så kallade dotcom-bubblan började spricka på Wall Street.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.