Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Bråket mellan Com Hem och Telia fortsätter

2020-02-04 14:48
Foto: Jessica Gow/TT, Fredrik Sandberg / TT

Telia bryter mot de villkor som EU satte upp för att godkänna Telias köp av Bonnier Broadcasting, enligt Com Hem som tidigare anmälde Telia till EU:s konkurrensmyndighet. Enligt Telia har man dock inte brutit mot några åtaganden.

Enligt Com Hem har EU:s juridiska enhet Monitoring Trustee kommit fram till att Telias auktion av streamingrättigheterna av TV4-kanalerna strider mot konkurrensvillkoren EU satt upp.

Telia bekräftar att bolaget har fått order från EU om att klargöra vissa detaljer och fortsätta diskussionerna med Com Hem/Tele2.

"Telia Company är fortsatt av uppfattningen att företaget inte har brutit mot de åtaganden som finns i kommissionens godkännande av förvärvet av TV4/C More/MTV", skriver Telia i ett svar.

Com Hems vd Anders Nilsson vill att huvudägaren staten agerar.

"Mot denna bakgrund borde regeringen, nu om någonsin, ta sitt ansvar som huvudägare i Telia och TV4”, skriver han i ett pressmeddelande.

Affärsvärlden TT

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom