Platsannonser

Riskkontrollansvarig till Nordnet Pensionsförsäkring AB

Nordnet Pensionsförsäkring (Nordnet Pension) är en del av Nordnet-koncernen, som har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Nordnets vision för försäkringsverksamheten är att bli förstahandsvalet för sparande och investeringar i pensions- och försäkringsprodukter inom de respektive marknader som Nordnet verkar på. Försäkringsverksamheten startades 2005 och har sedan dess haft en kraftig tillväxt och förvaltar idag cirka 150 mdkr, inom fond- och depåförsäkring i den svenska och norska verksamheten.

Beskrivning
Nordnet erbjuder ett brett ansvar för den som lockas av en roll med stort inflytande, bredd och självständighet. Nordnet gör nu en nysatsning i riskkontrollarbetet för försäkringsverksamheten och söker därför efter en person som har tidigare erfarenhet från riskkontrollarbete inom försäkringssektorn och som är redo att ta ett eget ansvar för att vidareutveckla en effektiv och transparent funktion.

Du kommer att rapportera både till koncernens riskchef och till VD för Nordnet Pensionsförsäkring AB och tjänsten är lokaliserad på Nordnets moderna huvudkontor på Alströmergatan på Kungsholmen.

Nordnet har försäkringsverksamhet i Sverige och i Norge (genom Nordnet Pensions dotterbolag Nordnet Livsforsikring AS) och ansvaret innefattar även den norska verksamheten samt den koncernövergripande försäkringsgruppen för vilken Nordnet Pension är ansvarigt bolag inom koncernen.

Detta ingår i rollen
Du kommer att vara fullt ut ansvarig för riskkontrollarbetet för Nordnets nordiska försäkringsverksamhet och samtidigt vara en del av koncernens riskkontrollfunktion. Mer specifikt innebär rollen att:

 • Oberoende följa upp alla typer av risker inom försäkringsverksamheten, samt driva utveckling av metoder och processer för detta.
 • Följa upp samt granska försäkringsverksamhetens solvensrapportering, vilket inkluderar bolagens QRT-rapportering.
 • Driva och koordinera ORSA-arbetet för försäkringsbolagen och den koncernövergripande försäkringsgruppen.
 • Delta i arbetet med övrig regulatorisk rapportering, såsom t.ex. RSR och SFCR.
 • Rapportera om risker och riskhantering till Ledning och Styrelse i Nordnet Pensionsförsäkring och Nordnet Livsforsikring, samt stödja Riskchefen i arbetet med rapportering för banken och koncernen.
 • Delta i utvecklingen och implementeringen av koncerngemensamma riskhanteringsprocesser, främst inom operativa risker.
 • Följa upp incidenter och riskindikatorer.
 • Bidra till en sund riskkultur inom Nordnet Pension.

Du samarbetar nära ihop med Finance och kontrollfunktionerna i det dagliga arbetet, men erbjuder även stöd till affärssidan samt arbetar nära koncernens Riskchef. Du har därmed en stor kontaktyta inom Nordnetkoncernen som helhet.

Din bakgrund
Som person har du en analytisk förmåga och trivs med att arbeta både individuellt och i team. Vi ser gärna att du besitter följande egenskaper och erfarenheter:

 • Du har erfarenhet från riskarbete i försäkringssektorn och har en god förståelse för de riskkategorier som uppstår i livförsäkringsbolag (ex. marknadsrisker, teckningsrisker, kostnadsrisker, etc.)
 • Du har erfarenhet och förståelse för hur kapitalbas och solvenskapitalkrav beräknas och rapporteras enligt gällande Solvens 2-regler
 • Du har goda kunskaper i Officepaketet
 • Du uttrycket dig mycket väl, såväl muntligen som skriftligen
 • Du talar flytande svenska och engelska
 • Du har förmågan och viljan att driva och implementera förändringar i arbetssätt, system och processer
 • Du är en lagspelare

Om du även har erfarenhet från arbete med operativa risker, och trivs med att driva riskutvärderingar, så är detta ett plus.

Passar vi för dig?
Som person behöver du ha integritet samt ha förmågan att arbeta med flera uppgifter samtidigt, ta eget ansvar och ha leveransfokus. Du arbetar ständigt för att förbättra processer ur ett effektivitets- och kvalitetsperspektiv och är en engagerad och måldriven person som alltid vill överträffa ställda förväntningar.

För att trivas hos oss bör du också ha en positiv attityd, se lösningar snarare än problem och gilla att i perioder arbeta i ett högt tempo. Du är en lagspelare som tar egna initiativ och skapar interna nätverk. Du arbetar analytiskt samtidigt som du kan lyfta blicken och se saker i ett större sammanhang.

Det här erbjuder vi dig
Hos oss får du möjligheten att jobba i en nordisk miljö med fokus på innovation, produktutveckling och teknik. Vi accelererar, förnyar oss själva och bygger den bästa plattformen för sparande och investeringar. Våra ambitioner är höga och du kommer vara med på en fartfylld och utmanade resa med ett härligt team av skarpa och engagerade kollegor. Här finns det stor utvecklingspotential och möjligheter att få vara med på resan mot att bli förstahandsvalet bland nordiska sparare.

Vi är 800 anställda i Stockholm, Oslo, Helsingfors och Köpenhamn.

Mer info om Nordnet finns på vår företagssajt och i vår ”brand movie” This is Nordnet, som beskriver vår identitet.

Besök oss också på: www.nordnet.se, www.nordnet.no, www.nordnet.dk och www.nordnet.fi

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Nordnet med Sharp Recruitment & Consultants. Urval sker löpande, ansök därför redan idag. För ytterligare information eller frågor om tjänsten, kontakta Alexia Petrini på tfn 070-146 60 65 alt. alexia.petrini@sharprecruitment.se eller Peter Ekström på tfn 070-813 51 85 alt. peter.ekstrom@sharprecruitment.se.

Observera att vi endast accepterar ansökningar via vårt rekryteringssystem. Vi vill också göra dig uppmärksam på att Nordnet tar kreditupplysning och gör en bakgrundskontroll på kandidater som vi avser anställa.

Varmt välkommen med din ansökan!