Hej, tack för din order! Din betalning är nu genomförd och ditt konto verifieras, var god och invänta e-mail med aktiveringslänk för att kunna använda ditt konto.
Välkommen, du har tillgång till Premium-materialet via ett samarbete med Telia Zone!

Ikoniska mustascher på vita duken

2019-04-03 22:00

Rami Malek i Bohemian Rhapsody, 2018

Malek belönades tidigare i år med en Oscars-statyett för sin huvudroll som Freddie Mercury, frontpersonen i det brittiska rockbandet Queen.

Ben Stiller i Dodgeball, 2004

I denna amerikanska sportkomedi av Rawson Marshall Thurber spelar Stiller fitness-gurun White Goodman, klädd i lila träningskläder och med Frank Zappa-mustasch.

Adrian Brody i Midnight in Paris, 2011

I Woody Allens nostalgiska skildring av 1920-talets Paris porträtterar Brody den katalanske surrealistiske konstnären Salvador Dalí, ikonisk med sin mustasch.

Kristofer Hivju i Turist, 2014

Den rödskäggige norrmannen är kanske mest känd för sin roll i den amerikanska tv-serien Game of Thrones, men fick en Guldbagge för sin biroll i Ruben Östlunds Turist.

Charlie Chaplin i Diktatorn, 1940

Chaplins nidporträtt av Adolf Hitler har gått till historien, liksom hans mustasch. Denna satiriska film nominerades till fem Oscar och totalförbjöds i Nazityskland.

Samuel L Jackson i Pulp Fiction, 1994

Jackson fick en Oscar för sin biroll som den kriminelle Jules Winnfield i Quentin Tarantinos klassiska thriller. I filmen bär Jackson en jheri curl-peruk.

Johnny Depp i Mortdecai, 2015

Filmen baseras på en serie komiska thrillers av den brittiske författaren Kyril Bonfiglioli. Depp spelar titelrollen som den välkammade konsthandlaren Lord Charlie Mortdecai.

Årets bästa grooming-produkter

I februari delades Grooming Awards 2018 ut, för sjätte året. Utmärkelsen syftar till att uppmärksamma skönhetsprodukter för män. Kategorin Bästa svensk kammades hem av Mr Bear Family som grundades av Björn Landén 2012 och blev därmed Sveriges första skäggvårdsmärke. Grooming Awards vinnare utses av onlinebutikerna Grooming.se, Beardshop.se och recensionsbloggen Testpiloterna.

5,33

… meter var norrmannen Hans Langseths skägg när han dog i USA 1927, 81 år gammal. Sedan dess innehar han rekordet för världens längsta dokumenterade skägg, enligt Guinness rekordbok. Före hans begravning lät familjen klippa av skägget som i dag finns bevarat på USA:s nationalmuseum Smithsonian Institution i Washington.

Louise Fauvelle

Mest läst

Premiumnyheter

Aktuellt inom