Innehåll från annonsör

Därför ska du välja passiva investeringar

Det finns flera fördelar med en passiv investeringsstrategi. Den kräver minimalt med omsorg och du kan räkna med lägre avgifter över tid. Nätmäklaren Degiro erbjuda ett stort utbud av instrument för passiv investering.
Därför ska du välja passiva investeringar - degiro_binary_6878985.jpg

Den holländska nätmäklaren Degiro lanserades i Sverige 2015 och kunde tack vare de låga priserna, i genomsnitt 85 procent* lägre än konkurrenternas, växa och bli en av de mest konkurrenskraftiga aktörerna på marknaden.

I dag är Degiro den enda nätmäklaren i Sverige som erbjuder courtagefria investeringar på Stockholmsbörsen till samtliga kunder, med ett depåvärde på upp till 1 000 000 kronor.

– Vi erbjuder även ett stort utbud av instrument för passiv investering, främst i form av ETF: er (Exchange Traded Funds). De fungerar som investeringsfonder men handlas som aktier. Det innebär att ETF: er är möjliga att handla med hela tiden, till skillnad från vanliga fonder som handlas max en gång dagligen, vilket gör det lättare att ta sig in och ur en position, säger Erik Hammar, Head of Nordic markets på Degiro.

Låga förvaltningsavgifter

I mångt och mycket handlar aktiv investering om att vinna mot andra spelare på en tuff marknad. Är du däremot en relativt oinsatt aktör på marknaden, är det bra ur flera perspektiv att istället göra passiva investeringar. Ingen egen analys av marknaden behöver göras, utan fondens investeringar speglar det valda indexet, till exempel Stockholmsbörsen. Det innebär att du slipper läsa årsredovisningar och följa aktiens aktivitet.

– En stor fördel med ETF: er, i jämförelse med aktiv fondförvaltning och aktiehandel, är låga förvaltningsavgifter som har inverkan på din framtida avkastning. Målet är att hålla kostnaderna nere och generera en avkastning som speglar utveckling på en viss marknad eller index minus fondens avgifter, säger Erik Hammar.

Mindre riskfyllt

ETF:er eller indexbaserade investeringsfonder är medel som är särskilt utformade för att följa utvecklingen av till exempel ett aktieindex som S & P500.

– Den här typen av indexinvestering anses normalt som mindre riskfylld. Då den är så utspridd, är den inte lika känslig mot svängningar i ett specifikt bolag, eller bransch. Via ETF :er kan man även lätt exponera sig mot nya marknader, bolag och valutor genom ett och samma köp. Degiro erbjuder courtagefria investeringar i fler än 700 globala ETF: er, som våra kunder kan ta del av en gång i månaden, säger Erik Hammar.

Allt vanligare i framtiden

Erik Hammar menar att passiva investeringar kommer att bli allt vanligare i framtiden och att marknaden kommer att röra sig borg från till exempel ”day trading”:

– En passiv investeringsstrategi kan passa den som inte har tid eller motivation att framgångsrikt ägna sig åt aktiv investering. Ser vi dessutom till riskaspekten, tar investeraren med en aktiv strategi, större risker än indexinvesteraren, avslutar Erik Hammar.

*Baserat på en prisjämföreslse med 6 andra nätmäklare, se www.degiro.se/priser för mer information.

FAKTA OM DEGIRO:

Degiro är ett utmärkt alternativ för privata investerare som hanterar sina värdepappersplaceringar online. Hos oss betalar kunden inga onödiga avgifter. Degiro har avlägsnat den största skillnaden mellan privata och professionella investerare, nämligen priset. Vilket är av största betydelse för en investerares avkastning.

Denna artikel är en annons, den är inte skriven av journalisterna på Affärsvärldens redaktion
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets