Se alla rekommendationer

Affärsvärlden upprepar sitt köpråd för Logistri

Det lilla fastighetsbolaget Logistri tar in knappt 200 miljoner kronor i en garanterad företrädesemission som ska bana väg för tillväxt. Om förvärvsutrymmet på bortåt en halv miljard kronor sätts i spel bör risken i beståndet minska och p/e-talet falla under 10. Det skriver Affärsvärlden i en analys på fredagen.

”Logistri är ingen aktie för alla men för den som gillar att investera i små fastighetsbolag är bolaget intressant. Vi har förtroende för nyckelpersonerna, bolaget är väl finansierat och kan minska risknivån genom att över tid bredda beståndet. Vi upprepar köprådet, men räknar nog inte med någon större kursuppgång innan emissionen är avklarad och nya förvärv kommer på plats”, skriver Affärsvärlden i sin slutsats.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.