Se alla rekommendationer

Analysguiden sänker sitt motiverade värde för Thinc Collective

Analysguiden sänker sitt motiverade värde för kommunikationsbyrån Thinc Collective till 4,87 kronor (5,27) på 12-18 månaders sikt, det framgår av en uppdragsanalys.

I sin Q3-rapport förra veckan lade Thinc Collective fram ett ebitda-resultat om 1,8 miljoner kronor (0,4). Byråintäkterna steg med 31 procent till 17,3 miljoner kronor (13,2). Nettoomsättningen steg till 66,6 miljoner kronor (64,5).

”Den lägre nettoomsättningen än förväntat förklaras av fluktuationer från främst mediarelaterad verksamhet som lättare påverkas av en försämrad konjunktur. Däremot steg byråintäkten (bruttovinsten) kraftigt, vilket är det viktigaste måttet för bolaget”, skriver Analysguiden i en kommentar.

”Anledningen är mer digitaliserad verksamhet, vilket gör att bolaget kan ta bättre betalt per timme samt att den verksamheten även har högre marginaler.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.