Se alla rekommendationer

Analyst Group halverar Gold Town Games motiverade värde

Analyst Games sänker sitt motiverade värde för spelutvecklingsbolaget Gold Town Games till 1,40 kronor (2,90), justerat för pågående företrädesemission, framgår det av en färsk uppdragsanalys.

Gold Town Games kom förra veckan med sin kvartalsrapport. Omsättningen sjönk 5 procent till 3,8 miljoner kronor medan rörelseförlusten förbättrades till -2,9 miljoner kronor (-4,4).

”Givet att användartillväxten var lägre än estimerat under Q3-23 samt att minskade satsningar väntas på bland annat FIHHM har vi sänkt våra estimat gällande användartillväxt i befintliga spel”, skriver Analyst Group i en kommentar.

”Däremot har vi inkluderat det nyligen lanserade BFM såväl som samarbetet med Spinoff Games som väntas generera omsättning om cirka 1 miljoner kronor på årsbasis, vilket således till viss del stärker omsättningen.”

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.