Se alla rekommendationer

Di ser uppsida på 40 procent i Fagerhult – rekommenderar köp

Dagens industri sätter köp på belysningsbolaget Fagerhult under inslaget Veckans aktie.

Tidningen pekar på att Fagerhult har bra fart i sin verksamhet, samt flera faktorer som kan agera som tillväxtdrivare under kommande år. Detta inkluderar förvärv, men också regulatorisk medvind och hållbarhet.

Regulatorisk medvind handlar om att EU har ställt krav på att vissa lysrör ska fasas ut, vilket innebär att led-armaturer kommer att bli vanligare. Detta är en utbytescykel som gynnar Fagerhult.

Vad gäller hållbarhet framhålls det att Fagerhult har utvecklat lösningar för inom- och utomhus där sensorer känner av om det finns personer i närheten och endast då tänds lamporna. Den största miljöpåverkan kommer från användningen “varpå effektivisering av produktanvändningen kan ha stor påverkan för både totalkostnaden för belysningen samt för miljön”, skriver Di.

Sammantaget bedömer Di att det inte är en omöjlighet att marknaden kan vara villig att betala 16 gånger det framåtblickande rörelseresultatet, givet den operationella historiken och de starka trender som Fagerhult tar del av. Detta skulle i sådana fall motivera en kursuppgång på 40 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.