Se alla rekommendationer

Moody’s bekräftar Hoists kreditbetyg – utsikterna höjs till positiva (uppdatering)

(Uppdaterar med kommentar från Hoist)

Kredithanteringsbolaget Hoist Finance har fått sitt kreditbetyg Baa3 bekräftat av Moodys. Samtidigt höjs utsikterna från negativa till positiva, framgår det av ett pressmeddelande.

Även kreditbetyget Baa2 för “junior senior” skuld bekräftas. Moody’s anser att Hoists försiktiga kapital- och likviditetskrav ger en stabilitet och förutsägbarhet.

Samtidigt bedöms ledningens trovärdighet samt bolagets styrka i dagens högränteklimat på grund av tillgången till insättningar från privatkunder lägga grunden för förbättrade utsikter framöver.

Hoist har i ett separat pressmeddelande kommenterat nyheten.

– Att vår finansieringsstruktur tillsammans med bolagets förbättrade resultat nu uppmärksammas genom förändrade ratingutsikter är ytterligare ett steg framåt på vår resa mot att bli den ledande förvaltaren av förfallna lån i Europa, säger vd Harry Vranjes.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.