Se alla rekommendationer

Pareto höjer Embracers riktkurs något till 33 kronor (30)

Pareto Securities höjer sin riktkurs för gamingbolaget Embracer till 33 kronor (30) och upprepar sin köprekommendation, framgår det av en analys.

Aktien backar 0,4 procent på börsen.

”Vi höjer våra estimat för nettoomsättning och adj. EBIT för helåret ’23/24 med 3/3,1 procent. Estimatförändringarna återspeglar främst positiva estimatrevideringar för Tabletop och E&S, vilka delvis motverkas av negativa förändringar för mobilspel”, skriver Pareto i en kommentar.
Embracer kom förra veckan med sin Q3-rapport. Det justerade rörelseresultatet kom in över förväntan på 1 814 miljoner kronor. Bolaget upprepade sin prognos för räkenskapsåret 2023/24 om ett justerat rörelseresultat på 7 000 – 9 000 miljoner kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.