Se alla rekommendationer

Renewcells strategiska översyn kan leda till rejäl utspädning – Pareto

Textilåtervinningsbolaget Renewcell strategiska översyn kan leda till en rejäl utspädning för de befintliga aktieägarna. Det skriver Pareto Securities i en analys.

”Med långsammare upprampningsantaganden (8,3 kton/kvartal i Q4’24E) tror vi att bolaget kommer att behöva en nettofinansiering på 160 miljoner kronor, eller ett totalt tillskott på 250 miljoner under 2024E”, skriver Pareto i en kommentar.

Bolaget meddelade igår kväll att de inleder en strategisk översyn av sin kapitalstruktur samt utvärderar potentiella alternativ för att säkra ytterligare finansiering.

”På aktiebasis skulle detta innebära ~70 procent av marknadsvärdet, vilket skulle innebära en kraftig utspädning för befintliga aktieägare, och på skuldbasis innebär detta en total bankskuld på 1,3 miljarder kronor, vilket resulterar i en ränta på >20 miljoner kronor per kvartal.”Renewcell har inlett tisdagen med att handlas ned 14,9 procent på börsen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.