Medvind för teknikbolaget

MSAB är ett snabbväxande teknikbolag som fortsätter sin historiska tillväxtresa. Utnyttja rekylen efter bokslutet i förra veckan.

KÖP Micro Systemation (MSAB) på Small Cap-listan är lite av en doldis trots en relativt lång historik på börsen. MSAB noterades i december 1999 på NGM vid värsta euforin kring millennieskiftet och fick en skyhög värdering. Dåvarande verksamheten inom mobil datakommunikation tog dock aldrig fart och MSAB var nästan konkursmässigt ett par år senare.

Räddningen blev att MSAB inledde ett samarbete med bland annat svenska polismyndigheten. Under 2003 lanserades den egenutvecklade produkten X-ray, som blev startskottet för den verksamhet som bolaget har i dag. Programvaran gör det möjligt att snabbt genomlysa och kopiera beslagtagna mobiltelefoner på dess innehåll. Mobiltelefoner har blivit det enskilt viktigaste bevismaterialet på en brottsplats. MSAB erbjuder i dag en svit av produkter som hjälper brottsutredande myndigheter att säkra bevis i beslagtagna ­mobiltelefoner, från extrahering till analys såväl på brottsplats som vid kriminallaboratorier.

Prenumerera

Detta innehåll kan läsas av dig som är prenumerant.

Har du redan ett konto? Logga in för att läsa vidare.

Dator, läsplatta och mobiltelefon.

Premium

  • Dagsfärska analyser och artiklar via nyhetsbrev
  • Magasinet digitalt eller hem i brevlådan
  • Över 500 aktieanalyser per år
  • Unika investeringsverktyg och portföljer
  • Färre annonser och en bättre läsarupplevelse
  • Och mycket mer
479 kr  / per månad

Vill du se fler alternativ? Läs mer här

Annons från Trapets
Annons från Invesco