Ayima den brittiska sökmotorspecialisten

Brittiska sökmotorspecialisten Ayima står inför en notering på Aktietorget. På en investerarpresentation hos Aktietorget presenteras verksamheten av bolagets grundare och vd Michael Jacobsen.

Affärsidén går ut på att erbjuda avancerade marknadsföringstjänster till bolag som vill bli bättre på att synas. En stor del av intäkterna har historiskt kommit från konsultverksamhet inom sökmotoroptimisering. Bolaget har det senaste året fokuserat på att bredda erbjudandet och diversifiera sig bort från SEO-branschen. I kundlistan finns idag jättar som British Airways, Disney och PokerStars.

Bolaget lyfter upp att de ser en risk i att ha allt för stor del av sina intäkter från SEO då i stort sett all världens sökning domineras av Google. Att sitta i knät på en jätte som Google är inte att föredra, vilket bolaget lyfter fram som en anledning till sin diversifiering.

Samtidigt lyfter bolaget upp SEO-konsultverksamhet som väldigt personalintensiv. Istället vill de fokusera på skalbara produkter till bättre lönsamhet framgent.

Ayima siktar på att nå en vinstmarginal på 20 procent inom 18-24 månader, vilket Michael Jacobsen dock hävdar är betydligt högre än marginalen är i dagsläget. Fokus har varit, och är, tydligt inställt på tillväxt.

Bolaget genomför just nu en nyemission inför en listning på Aktietorget. Sista teckningsdag är 5:e maj.

Fakta om artikeln:

Denna artikel är sponsrat innehåll framtaget av externa skribenter inom ramen för SvD Börsplus partnerskap med Aktietorget. Vid frågor om innehållet, kontakta:

media@finwire.seOBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.