2020 – ett bra år för hedgefonderna

Den starka utvecklingen på aktiemarknaden generellt och bland hedgefonder i synnerhet drev på inflöden.

I genomsnitt avkastade hedgefonder 12,3% under 2020. Det rapporterar Businessinsider som tagit del av en rapport från analysfirman HFM. De hedgefonder som har fokus på aktier avkastade bättre än S&P 500 i genomsnitt.

Den starka utvecklingen på aktiemarknaden generellt och bland hedgefonder i synnerhet drev på inflöden. Det totala förvaltade kapitalet för hedgefonder steg med 7,7% under året och uppgick till 3,5 biljoner dollar inför 2021.

Trots ett inflöde av kapital var nivån av nystartade fonder relativt låg. Under 2020 startade 274 nya hedgefonder att jämföra med föregående år då det lanserades 373 fonder. HFM tror att svårigheten att hålla möten till följd av coronapandemin bidrog.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.