Aegirbios aktie fortsätter uppåt efter återupptagen handel

Diagnostikföretaget Aegirbio klättrar vidare uppåt sedan handeln återupptagits efter beskedet att bolaget har fått ett patent från Europapatentverket avseende Point-of-care och point-of-need tester för sköldkörtelhormon.
Aegirbios aktie fortsätter uppåt efter återupptagen handel - Aegirbio
Tysabri är ett läkemedel för behandling av multipel skleros, MS. Antalet MS-skov (perioder då sjukdomen förvärras) minskar med två tredjedelar, enligt tillverkaren Biogen. Det finns dock ett par nackdelar med preparatet. Det är dyrt. Kostnaden ligger på över 50 000 kr per kvartal och patient. Det kan dessutom i för höga doser ge mycket allvarliga biverkningar. Just dessa nackdelar hoppas börsaktuella Aegerbio få bukt med genom testning för dosoptimering vid vårdtillfället.
Patentgodkännandet följer på ett tidigare “intention to grant”-beslut som meddelades den 30 juni, uppgav bolaget i sitt pressmeddelande. Det var alltså väntat att patenten skulle erhållas efter att viss formalia var avklarad. Patentskyddet ska gälla till och med 2039 i Europa.

Aegirbio har gått mycket starkt under de fem senaste dagarna. Aktien handlas i skrivande stund till omkring 74,50 kronor, att jämföra med 33,7 kronor för en vecka sedan. Och under det senaste året har aktien rört sig inom intervallet 20,04 – 399,50 kronor.

Aegirbio
Senast betalt 74,50
Kursförändring i dag 23,1%
Högst i dag 87,60
Lägst i dag 61,9
Kursförändring YTD 244,0%
Kursförändring 1 vecka 96,3%
Kursförändring 1 mån 43,5%
Kursförändring 3 mån -77,1%
Kursförändring 1 år 228,2%
52 veckorshögsta 399,50
52 veckorslägsta 20,04
Källa: Factset
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.