Affärsvärlden klättrar i mediaranking

För tjugofemte året i rad vinner Affärsvärlden utmärkelsen som Årets affärsmagasin, som röstas fram av börsproffs, VD:ar och andra som följer kapitalmarknaden professionellt. Affärsvärlden klättrar dessutom till en andraplats i listan över svensk affärsmedia.
Affärsvärlden
Foto: Tobias Ohls

Financial Hearings rankar årets bästa affärsmedia och ekonomijournalister, baserat på svar från VD:ar, finanschefer och presschefer hos listade bolag, men även förvaltare och analytiker. För 25:e året i rad har Affärsvärlden utsetts till årets bästa Affärsmagasin. På en andraplats kommer Börsveckan. Affärsvärlden klättrar också från en fjärdeplats till andraplatsen i rankingen över affärsmedia i stort.

Vinnare 2021 – Affärsmedia

1. Dagens Industri/di.se
2. Affärsvärlden
3. SvD, svd.se/naringsliv
4. Direkt Infront News
4. Börsveckan
5. Bloomberg
6. DITV
7. Placera – placera.nu
7. EFN
8. Finwire
8. Fastighetsvärlden
8. Ekonomi Ekot – SR
8. Aktiespararen
8. A-Ekonomi – SVT
8. Thomson Reuters
8. Realtid – realtid.se
8. DI Weekend
8. Dagens Nyheter/dn.se
8. Ekonomibyrån – SVT
8. TT
8. DI Digital

Dagens Industri utsågs till årets bästa svenska dagspress, med SvD på en andraplats. Bästa nyhetsbyrå blev Direkt och bästa digital media blev di.se medan DI TV fick dela förstaplatsen för radio och tv med EFN TV.

Dessutom rankas enskilda journalister. I den övergripande listan över årets bästa ekonomijournalister delar DI:s Anders Hägerstand och Henrik Mitelman på en förstaplats. På en andraplats kommer Affärsvärldens Peter Benson tillsammans med DI:s Andreas Cervenka och Agneta Jönsson.

Affärsvärldens journalister uppmärksammas även på listorna över olika sektorer. Exempelvis toppar Peter Benson listan över makro- och strategi. Även Madeleine Lundberg, Daniel Svensson, Björn Rydell och Daniel Zetterberg kniper flera höga rankingar var i nischlistorna.

Financial Hearings rankar även Sveriges främsta aktieanalytiker och analyshus. Carnegie har för sjätte året i rad utsetts av investerare till årets analyshus, följt av ABG Sundal Collier tillsammans med SEB. Tredjeplatsen innehas av Nordea och Danske Bank och på en fjärdeplats kommer DNB och Handelsbanken.

Samtidigt tar Carnegies Kristofer Liljeberg och Erik Hultgård de två toppositionerna i den individuella kategorin och tar således över efter Carnegies Lena Österberg, som tidigare haft sex raka segrar, men som nu fokuserar på ESG inom Carnegie. Efter dem följer ABG Sundal Colliers Magnus Andersson.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.