Affärsvärlden: Triss i köpråd

I veckans nummer lämnar Affärsvärlden tre köprekommendationer.

Affärsvärlden rekommenderar köp av Nibe, Alfa Laval och Partnertech. VBG får rekommendationen vänta.

Nibe har rekylerat ned 20 procent sedan toppen. Detta bedömer Affärsvärlden har skapat ett bra läge att åter kliva in i aktien. I det korta perspektivet köper tidningen aktien med riktkursen 210 kronor om ett år.

Alfa Lavals aktie har det värsta bakom sig, enligt tidningen, Bolaget ska spara pengar. då är det dags att gå in i aktien. Alfa Lavals framtida vinster betalas nu till vinstmultiplar strax över 16. Billigare än så blir det inte och därmed bedömer Affärsvärlden att kursen har bottnat. På ett års sikt når bolaget tillbaka till rekordnivåerna från april. Tidningen ändrar till köp med en riktkurs på 187 kronor.

Värderingen i VBG lockar inte till köp, trots att aktien fallit tungt på börsen från vårens toppnivåer. Givet VBG:s starka finanser finns utrymme att förvärva en ny verksamhet med en omsättning på upp till 600 miljoner. Den slagiga lönsamheten, det stora Europaberoendet och den kortsiktiga osäkerheten utgör samtidigt frågetecken. Till p/e 15 tycker tidningen att riskerna övertrumfar möjligheterna. Skulle aktien däremot leta sig ned under 100 kronor ser Affärsvärlden däremot läge för att köpa aktien.

Efter ett motigt förta halvår väntas åtgärder bidra till en vändning för Partnertech. En värdering i linje med jämförbara skandinaviska kontraktstillverkare medför en uppsida på 30 till 40 procent, bedömer Affärsvärlden. Ytterligare uppsida finns om bolaget även lyckas höja tempot i övrig verksamhet. Tidningen ser en bra risk/reward i aktien och väljer att behålla sin köprekommendation med riktkurs 36 kronor.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från Invesco