Akelius: Utmärkt läge att gå in i fastigheter nu

Fastighetsmiljardären Roger Akelius förklarar i en intervju med Dagens industri om hur man kan bli lika förmögen som han själv.
Roger Akelius i naturen
Roger Akelius. Foto: Privat

Rådet är att göra som han själv och investeringslegenden Warren Buffett gjort, det vill säga följa samma investeringsfilosofi.

”Lär dig räkna, tänk långsiktigt och lev länge”, säger Akelius.

Han betonar också vikten av diversifiering, och rekommenderar att man har en portfölj med cirka 50 bolag runt om i världen. Dessa bolag ska ha konkurrenskraftiga varor och tjänster som sträcker sig även framåt 2040-talet. Bolagen ska också verka i säkra sektorer såsom bank, fastigheter, försäkring och dagligvaror. Enligt Akelius bör man undvika fonder eftersom de överlag underpresterar mot index, samt också skippa investeringar i finansiella instrument och startups.

Akelius kommenterar också fastigheter i intervjun, och säger att ”nu är det ett utmärkt läge” att gå in.

Läs mer:

Fastighetsmiljardärerna köper bank – Arnhult gör comeback i Castellum

Akelius vill ta bort strandskyddet: ”Folk tittade på vad jag åt”

Förvaltare: Det har varit en vandring i dödens rike – nu köper jag de här aktierna

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.