Aktieråd från Affärsvärlden: Vänta med Scandi Standard

Bolaget har bra tillväxt men en lönsamheten som inte hänger med. Rekommendationen sänks ett snäpp.

Vänta. I ett längre perspektiv är Scandi Standard ett intressant tillväxtcase, men i vårt ettåriga perspektiv är det mer tveksamt om potentialen är tillräckligt attraktiv.

Kombinationen svag lönsamhetsutveckling och hög skuldsättning gör att värderingen bör vara direkt låg för att det ska vara värt risken att hoppa på. Och där är vi inte än.

Rekommendationen sänks till vänta.

Hela analysen kan du som prenumerant läsa här: Fega ur i kycklingbolagetScandi Standard uppvisar bra tillväxt, men lönsamheten hänger inte med. Rekommendationen sänks ett snäpp..

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience