Aktierna som drar på börsen

Kurserna på Stockholmsbörsen rör sig i närheten av nollstrecket, i linje med ledande börser i Europa. Inga större rörelser har setts under den inledande handeln eller för enskilda sektorer och fokus ligger på småbolagsrapporter.

SIX Generalindex var klockan 10.19 0,1 procent lägre vid 488 medan OMXS30 var 0,1 procent lägre vid 1.415. Omsättningen uppgick till 1,7 miljarder kronor på Stockholmsbörsen. Handel förekommer även på andra handelsplatser såsom Bats, Chi-X och Turquoise.

De amerikanska börserna noterade nya rekordnivåer på torsdagskvällen efter oljeprisökning och starka rapporter från detaljhandelssektorn. Asien gick starkt. I Kina förutspås nya stimulanser efter ett statistikpaket som visat på en inbromsning i landets ekonomi.

Statistik från Sverige visar att priset på bostadsrätter återvänt upp i juli efter en fallande prisutveckling under sommaren.

“Senaste tidens prisnedgångar som fått mycket uppmärksamhet är fortfarande bara hack i priskurvan i ett lite längre perspektiv. Nu när volymerna på bostadsmarknaden ökar kraftigt och återgår till det normala blir det spännande att se hur amorteringskravet och bankernas restriktivare utlåning påverkar bostadsmarknaden”, kommenterar mäklarbyrån Erik Olsson statistiken från Valueguard.

Rapporter fortsätter strömma in från börsens småbolag. Det ryska jordbruksbolaget Black Earth Farmings resultat blev klart bättre än i fjol och intäkterna fördubblades. Aktien stiger 5,1 procent.

CTT Systems ökade försäljningen och förbättrade resultatet under andra kvartalet. Bolaget spår att omsättningen uppgår till 50-55 miljoner kronor i det tredje kvartalet. Aktien är upp 2,3 procent.

Eltels hälftenägda samriskbolaget Carillion-Eltel i Storbritannien har tecknat ett kontrakt för en ny luftledning för National Grid i Storbritannien. Värdet uppgår till nästan 45 miljoner euro. Eltel är ned 0,3 procent.

Avtech meddelar att det tidigare offentliggjorda besparingsprogrammet nu är genomfört och att bolaget sänker sina fasta kostnader med 40 procent. Aktien är upp drygt 10 procent under relativt låg omsättning.

Swedol, +0,8 procent, redovisar en rejäl försäljningstillväxt för juli. Från och med den 8 juni konsoliderades förvärvet av Björnkläder, Grolls, i koncernen.

På rekommendationsfronten har Pareto sänkt rekommendationen för fastighetsbolaget Kungsleden till behåll, från tidigare köp. Riktkursen för aktien skruvas dock upp. Aktien är ned 1,2 procent.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här