Alla Affärsvärldens analyser vecka 4

Analyser av: Wallenstam, Ørsted, Streamify, Absolent, Byggmax, Aros Bostad, SEB, Cloetta, Handicare, Ericsson, C-Rad samt Afv-portföljen, Insiderkollen och Råduppföljning.

WALLENSTAM

Solceller, vindkraftverk och gröna obligationer är tydliga inslag i fastighetsjätten Wallenstam som tycks ta miljöarbetet på allvar. Kan det också blåsa lite liv i aktien?

ØRSTED

Ørsted är en världsledare inom vindkraft och blev under 2020 utnämnt till världens mest hållbara bolag. ”Kan världens mest hållbara bolag vara köpvärt?”, det är frågan vi försöker besvara.

STREAMIFY

Teknikbolaget Streamify steg kraftigt i sin börsdebut på Spotlight. Börsnoteringarna fortsätter med andra ord att vara heta under inledningen av 2021.

ABSOLENT

Luftreningsbolaget Absolent fortsätter att förvärva. Kan ESG och förvärv driva aktien efter ett svagt år eller osar det fullvärderat?

BYGGMAX

Byggmax rapporterar en explosionsartad tillväxt och vänder till vinst i det fjärde kvartalet. Frågan är hur mycket försäljning som har tagits av framtiden.

AROS BOSTAD

En gammal preferensaktie med 8,5% avkastning har bytts mot en ny som bara ger 7,5%. Varken den gamla eller den nya är särskilt lockande.

SEB

Utdelningsstopp i banksektorn har medfört att banken nu är rejält överkapitaliserad. Utöver den föreslagna utdelningen summerar vi överskottet till hela 30 miljarder kronor. Det motsvarar 14 kronor per aktie att skifta ut under de kommande åren.

CLOETTA

Cloetta underpresterade redan före viruskrisen och har förstås inte hjälpts av den. Om inte 2021 blir året då lösviktsaffären vänder till det bättre kanske mer strukturella grepp krävs.

HANDICARE

Budet på 50 kr är okej men inte mer och speglar kanske inte fullt ut den fina turn-around som Handicare gjort. Men chanserna till en höjning är små.

ERICSSON

Ericsson är inte alls en dyr aktie. I alla fall inte om man litar på att den fina lönsamhet som VD Börje Ekholm presenterar i bokslutet för 2020 är hållbar också på sikt. Vågar man det?

C-RAD

C-Rad avslutade 2020 starkt och orderboken är rekordhög. Mycket talar för att positioneringsprodukter inom strålterapi kan bli standard i vården.

AFV-PORTFÖLJEN

Det har varit enorma kursrusningar i amerikanska aktier som Gamestop. Portföljen fick en släng av haussen när Nokia blev raketaktie.

INSIDERKOLLEN

Vid det här laget lär många insiders ha ganska bra koll på ungefär hur resultatet i det kommande bokslutet kan tänkas bli. Det gör det extra intressant att syna de affärer som trots allt görs.

RÅDUPPFÖLJNING

Köprådet i Proact blev bra och steg över 80%. Sämre gick det för Nilörngruppen. Bland omgångens övriga aktier stack e-handelsbolaget Boozt ut, som gynnats av den accelererande näthandeln.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: