Analytiker om Embracer: ”Tålamod kommer att belönas”

Handelsbanken tror inte att vinstvarningen har någon större effekt på 2023/24 och Pareto Securities uppmanar till tålamod. Men börsens reaktion är starkt negativ, med ett kursras på närmare 17% under tisdagen.
Embracer handlas ner på börsen i dag efter att ha släppt en ny kvartalsrapport.

Gamingbolaget Embracer släppte igår kväll en vinstvarning för helåret, vilket får aktien att falla tungt med 16,7% under tisdagen. Bolaget presenterade även ett avtal med Amazon gällande ett nytt Sagan om Ringen-spel.

Gällande vinstvarningen uppskattar Embracer att det justerade rörelseresultatet blir 0,9 miljarder kronor i det fjärde kvartalet (januari-mars 2023), vilket resulterar i att det justerade rörelseresultatet för helåret landar på 6,35 miljarder kronor. Det är lägre än det tidigare kommunicerade prognosintervallet på 8-10 miljarder kronor.

Flera analytiker har nu gått ut och kommenterat vinstvarningen och det nya samarbetet med Amazon.

”Vi tror att nettot av nyheterna är svagt positivt då vi bedömer att vinstvarningen inte har någon större effekt på 2023/24. Därtill borde guidningen för det första kvartalet vara positiv givet Dead Island 2 och vi tror även att Embracer siktar på att teckna flera avtal i närtid”, skriver Handelsbanken i en kommentar.

Om avtalet med Amazon skriver Handelsbanken att det potentiellt är en ”väldigt stor affär i det längre perspektivet”.

Pareto Securities skriver att vinstvarningen inte kom som någon överraskning, men prognosen om ett justerat rörelseresultat på 0,9 miljarder kronor ” är mycket sämre än vad vi och konsensus hade räknat med”.

Analyshuset kommenterar även avtalet med Amazon.

”Vi ser detta avtal som något positivt. Som vi titulerade vår senaste uppdatering, ”Tålamod kommer att belönas”, uppmanar vi investerare att se på den större bilden av vad Embracer håller på att bygga”, skriver Pareto.

Även Kepler Cheuvreux har kommit med en kommentar kring Embracers vinstvarning.

”Även om fokus bland investerare sannolikt redan har flyttats mot nästa räkenskapsår är det svårt att bortse från det svaga resultatet som väntas i q4”, skriver Kepler.

”Vi förväntar oss dock inte att detta kommer att orsaka några förändringar i konsensus för de kommande åren.”

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco