Analytiker ser marginalförbättring i korten för Getinge

Förbättrade marginaler ligger i korten när medicinteknikbolaget Getinge ska presentera sin rapport för det tredje kvartalet 2019. Det framgår av flera analyser som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av inför Getinges rapport.

Efter en god start på året då aktiekursen närapå fördubblats har kursen under de senaste månaderna rört sig i sidled.

Orderingången är i vanlig ordning av stor betydelse när analytikerna granskar medicinteknikbolagets siffror. Enligt Infront Datas sammanställning väntas orderingången ha stigit med 8 procent till nästan 6,7 miljarder kronor i det tredje kvartalet. Utav den totala tillväxten för orderingången väntas 4,7 procentenheter av detta vara organisk.

Det största frågetecknet för Getinge väntas vara affärsområdet Surgical Workflows, som även är det affärsområde i bolaget där Getinge uppvisar de tunnaste marginalerna.

I samband med publiceringen av rapporten för det andra kvartalet var beskedet att kvalitetsarbete skulle tynga marginalen även kommande kvartal. Getinge-koncernens justerade ebita-resultat väntas komma in på just över en halv miljarder kronor med en justerad ebita-marginal på 9,4 procent.

Getinge kommer att släppa sin rapport för det tredje kvartalet på fredagen den 18 oktober klockan 8.00. Rapporten följs upp av en telefonkonferens med start klockan 10.00 under ledning av Getinges vd Mattias Perjos.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.