Analytiker: Starka delårssiffror från Zalando

Handelsbanken Capital Markets analytiker anser att Kinneviks e-handelsinnehav Zalando rapporterat starka delårssiffror på fredagsmorgonen.

Det framgår av ett marknadsbrev från banken där man upprepar öka-rekommendation för Kinnevik.

”Zalando ökade intäkterna med 35 procent under första kvartalet. Väntat var +28 procent. Dessutom säger bolaget att rörelsemarginalen förbättrats avsevärt, vilket också är positivt”, skriver Handelsbanken.

Enligt banken väntas en börsintroduktion av Zalando inte ske till ett pris under Kinneviks nuvarande rapporterade värde om 33,6 miljarder kronor. Handelsbanken bedömer själva Zalandos värde till omkring 43 miljarder, och anser att Kinnevikvärderingen i dag implicit värderar Zalando till 23 miljarder.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.