Analytiker: Teslas batteridag levde inte upp till hajpen

Analytikerna är samstämmiga i att Teslas batterievent inte levde upp till hajpen. Det märktes genom att 50 miljarder dollar av bolagets börsvärde försvann under tisdagens efterhandel i samband med presentationen.
Även om vd Elon Musk lovade bland annat att minska kostnaden för en elbil till 25 000 dollar inom tre år, anser analytikerna att detta ändå var i underkant av förväntningarna. På RBC konstaterar man att eventet blev en besvikelse, medan Morningstar noterar att det inte nämndes något om batteriernas återvinningsförmåga.

Baird anser att risk/avkastning-ration nu lutar mot det negativa hållet och att aktien kommer hamna under press.

Canaccord Genuity sade att eventet levde upp till förväntningarna vad gäller tillverkningsstrategin men kan ändå ha gjort investerare som räknat med ett tekniskt genombrott (tech juggernaut) besvikna.

Efter eventet har ändå de flesta reviderade analyser gått åt det positiva hållet. Deutsche Bank har höjt rekommendationen för Tesla till köp (behåll), medan Goldman Sachs och Baird har reviderat upp riktkurserna. Canaccord Genuity är undantaget med en sänkt riktkurs till 377 kronor (442), men upprepar fortsatt behåll.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här