App-baserad bank säkrar 74 miljoner

Den brittiska app-baserade banken Mondo har säkrat 6 miljoner pund, cirka 74 miljoner kronor, i finansiering. Majoriteten av kapitalet kom från riskkapitalfonden Passion Capital, skriver Business Insider.

Den London-baserade fonden gick in med närmare 5 miljoner pund, och fanns också med på investerarlistan vid en finansieringsrunda förra året. Då plöjde Passion Capital ned 2 miljoner pund i Mondo som ännu varken har lanserat sin verksamhet eller tilldelats en banklicens.

Men enligt bolagets grundare och vd Tom Blomfield hoppas man kunna få en banklicens lagom till sommaren, följt av en utrullning av tjänsten senare i år.

Det färska kapitaltillskottet tänker man använda för att hyra och utvidga bolagets kortsystem. Vi siktar på att ha ute 50.000 eller 100.000 av dessa kort vid slutet av innevarande år, sade Blomfield till ekonomisajten.

Mondos senaste kapitalrunda blev övertecknad och har resulterat i ett nytt företagsvärde på 30 miljoner pund. Bolaget väljer dock att inte stanna där utan tillkännager att man på måndagen valt att lansera en ny crowdfunding-kampanj via Crowdcube. Målet är att dra in en miljon pund via sajten.

Framväxten av så kallade Neobanker, som endast bedriver en digital verksamhet, har varit på rejäl framfart på sistone. Miljonbelopp har investerats inte bara i Mondo, utan också i dess sektorkollegor som Atom Bank och Starling Bank där välkända traditionella banker som spanska BBVA har medverkat som finansiärer.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.