Arabisk konkurrent köper 49 procent i anrikt flygbolag

Etihad Airways och Alitalia bekräftade i dag att Etihad köper en andel på 49 procent i Alitalia, enligt ett gemensamt pressmeddelande.

De båda bolagen meddelade i början av månaden att de nått en överenskommelse om att Etihad skulle investera i det förlusttyngda italienska bolaget.

Några finansiella detaljer anges inte, men enligt Financial Times källor uppgår värdet på transaktionen till omkring 560 miljoner euro. Avtalet ger Alitalia välbehövligt kapital och är ett steg i Etihads planer på att bygga upp en allians av bolag i Europa och Asien-Still Havs-området.

Nästa steg blir att få avtalet godkänt av myndigheterna, vilket kan komma att bli ett hinder, enligt FT. Europeiska kommissionen inledde i april en utredning angående andelar i fyra europeiska flygbolag som innehas av icke europeiska flygbolag, däribland återfanns Etihad och deras 29 procentiga innehav i Air Berlin.

 

 

nullnull

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här