Asien: Nintendo rusar på Super Mario-nyhet

De asiatiska börserna var överlag svagt ned under torsdagen. I Japan klättrade Nintendo efter nyheter om spel i Apple-produkter.

Japanska börsen tyngdes av en starkare yen. Nikkei 225 sjönk med 0,3 procent till 16.959 medan det bredare Topix var ned 0,3 procent till 1.346.

Apple släppte i går kväll emotsedda produktnyheter, som bland annat innehöll Super Mario-spel från japanska Nintendo, vars aktie i dag steg 13 procent. DeNA, en av Nintendos spelpartners, ökade 10,6 procent.

Marknaden tog i dag också in de senaste handelsbalanssiffrorna från Kina som bland annat visade en nedgång i exporten med 2,8 procent i augusti, räknat i årstakt. Förväntningarna låg på -4,0 procent. Importen steg för första gången sedan oktober 2014.

Senare i dag ser marknaden fram emot ett tal från vice chefen för Bank of Japan med förhoppningar om nya signaler kring framtida penningpolitiken.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Alligator Bioscience
Annons från VECKANS FÖRETAG