Aston Martin vinstvarnar

Lyxbilstillverkaren Aston Martin vinstvarnar och betecknar 2019 som ett besvikelsens år, enligt ett pressmeddelande på tisdagsmorgonen. Kostnaderna har skenat samtidigt som försäljningssiffrorna fallit för det anrika brittiska bilmärket.

Aston Martin spår att vinsten kommer in på mellan 130 och 140 miljoner pund för 2019, vilket motsvarar runt hälften av 2018 års vinst på 247 miljoner pund. Bloombergs analytikerkonsensus låg på 205 miljoner pund.

Vinstvarningen är den andra för året och kreditbetyget har sänkts allt djupare ned i skräpstatus och ett antal friare har ryktats rikta sitt intresse för James Bonds favoritbilmärke. Minskningen har varit värst i Europa medan de amerikanska, brittiska, asiatiska och stillahavs-regionerna varit stabila.

Aston Martin börsnoterades i oktober 2018 och har sedan dess kraschat med omkring 75 procent. Tisdagens kursfall motsvarade omkring 10 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Trapets