Astra-studie når inte primärmål

Astra Zeneca meddelar att resultat från fas 3-studien GY004 som utvärderade läkemedelskandidaten cediranib tillsammans med Lynparza inte nådde det primära målet.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Studien utvärderade främst effekten och säkerheten av cediranib tillsammans med Lynparza jämfört med platinumbaserad cellgiftsbehandling hos patienter med äggstockscancer.

Studien mötte inte det primära effektmåttet som var att nå en statistiskt säkerställd förbättring i progressionsfri överlevnad när cediranib gavs tillsammans med Lynparza. Cedrianib är en oral så kallad VEGFR-hämmare som hämmar tillväxten av de blodkärl som stödjer tumörväxt.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här