Atrium Ljungberg förvärvar fastighet i Hagastaden för 2,3 miljarder kronor

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har tecknat avtal om förvärv av fastigheten Blästern 15 i Hagastaden, Stockholm. Byggnaden omfattar 21 300 kvadratmeter och förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om 2 345 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
Annica Ånäs, VD på Atrium Ljungberg.
Annica Ånäs, VD på Atrium Ljungberg. Foto: Atrium Ljungberg
Byggnaden som uppfördes under 1930-talet har sju våningsplan samt garage och innehåller idag främst kontor, konstgallerier och butiker. Blästern 15 ligger i direkt anslutning till Atrium Ljungbergs fastighet Blästern 11 och är, med undantag av garage och förråd, fullt uthyrd. Det totala hyresvärdet, fullt uthyrt, är 82 miljoner kronor och återstående viktad kontraktslängd är 2,8 år. Tillträde beräknas ske den 1 juni.

Atrium Ljungberg äger och förvaltar, innan förvärvet, fastigheter om drygt 80 000 kvadratmeter i Hagastaden, som är en ny stadsdel som byggs på gränsen mellan Stockholm och Solna.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco