Axel Springer köper upp Business Insider

Tyska mediehuset Axel Springer bekräftar nu att man köper upp den amerikanska nättidningen Business Insider.

De båda bolagen har ingått ett bindande avtal som innebär att Axel Springer köper cirka 88 procent av aktierna för 343 miljoner dollar, enligt ett pressmeddelande.

Totalt värderas New York-baserade Business Insider till 442 miljoner dollar på skuldfri basis. Axel Springer äger sedan tidigare runt 9 procent och kommer därmed nu kontrollera 97 procent av aktierna. Resterande ägs av Bezos Expeditions, Amazon-grundarens egna investmentbolag.

Business Insiders grundare och chefredaktör Henry Blodget och den operativa chefen Julie Hansen kommer att fortsätta leda bolaget.

Business Insider grundades 2007 och har idag över 325 anställda, varav 50 procent är journalister.

 

 

nullnull

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.