Balkow lämnar Clas Ohlson för Axfood

Clas Ohlsons nuvarande vd Klas Balkow blir från och med mars 2017 ny vd för Axfood. Det framgår av ett pressmeddelande.

Klas Balkow efterträder Anders Strålman som varit vd sedan 2005. Anders Strålman kommer att stanna kvar i Axfood i ytterligare två år till sin pension, då i rollen som rådgivare till vd.

”Klas Balkow har mycket goda ledaregenskaper och en lång erfarenhet från handeln. Det kommer att vara en stor tillgång när han nu både ska förvalta och förädla den företagskultur som finns inom Axfood, men också när vi tar tillvara de stora möjligheter som finns i bolaget och i dagligvaruhandeln”, säger Mia Brunell Livfors, vd för Axel Johnson och styrelseordförande i Axfood AB enligt pressmeddelandet.

Klas Balkow har sedan 2007 varit vd för Clas Ohlson.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.