Barrons: Dags att dela upp Procter & Gamble

Procter & Gamble, P&G, är ett bolag vid vägskäl, där en potentiell uppdelning av verksamheten pekas ut som den nyckelfaktor som kan komma att få igång bolagets medelmåttiga utveckling. Det skriver Barrons.

P&G har i flera år kämpat med att få fart på intäkterna, samtidigt som man lagt resurser på att försvara sina marknadsandelar. Den ökade konkurrensen har dock försvårat processen för bolaget, hand i hand med att efterfrågan har sjunkit.

Därför anser nu Barrons att radikala åtgärder i form av en uppdelning skulle hjälpa verksamheten att bemöta konkurrensen från mer ”lättrörliga konkurrenter”, och ge investerare en möjlighet att investera i företag som växer från en betydligt mindre bas.

Enligt de beräkningar som Barrons genomfört skulle värdet på aktierna i bolaget, ifall de handlas separat, uppgå till 90 dollar per aktie. P&G, som är ned 17 procent i år, handlas för närvarande kring nivåer på 75 dollar per aktie.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.