Bästa tidpunkten för billigaste hotellbokningen

Det är inte den som har längst framförhållning som får det mest fördelaktiga priset på hotellrum i de stora europeiska länderna, visar en genomgång av hotellsöksidan Trivago.

Mest för pengarna får den som bokar hotellrummet mellan 20 och 40 dagar före avresan. Den ideala tidpunkten varierar dock något beroende på resmålet, enligt Trivago.

Längst framförhållning gäller för den som ska resa till Spanien (4-7 veckor), följt av Italien (3-6 veckor), Tyskland (3-4 veckor) och Frankrike (2-5 veckor). Riktlinjerna gäller för såväl sommar- som vinterresor och det spelar ingen roll vilken dag man bokar, enligt Trivago.

Undersökningen bygger på data som har samlats in mellan 2013 och 2014 och omfattar hotell på Trivago i Spanien, Italien, Frankrike och Storbritannien.

 

 

nullnullOBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.