Bezos ansluter sig till Buffett och Gates – ger bort halva förmögenheten

Författaren MacKenzie Bezos, som nyligen skilde sig från världens rikaste person, Amazongrundaren Jeff Bezos, kommer att ge mer än hälften av sina pengar till välgörande ändamål.

Löftet ges via Microsoftgrundaren Bill Gates och superinvesteraren Warren Buffetts välgörenhetsorganisation The Giving Pledge, där mångmiljardärer förbinder sig att skänka bort större delen av sina förmögenheter.

I och med skilsmässan äger MacKenzie Bezos 25 procent av exparets Amazonaktier, vilket gör henne till en av planetens rikaste kvinnor. Hennes förmögenhet uppskattas till drygt 340 miljarder kronor.

”Jag har oproportionerligt mycket pengar som jag kan dela med mig av”, skriver MacKenzie Bezos i ett uttalande.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.