BHG köper Nordic Nest för 1,6 miljarder kronor

BHG Group förvärvar 97,6% av Nordic Nest Group för en köpeskilling av 1,6 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.
BHG köper Nordic Nest för 1,6 miljarder kronor - pengar-sedlar-700_binary_6961902.jpg
Nordic Nest är grundat 2002 i Kalmar och säljer heminredningsprodukter online i 70 länder.

Enligt BHG innebär förvärvet att man förstärker sin ”position ytterligare som den största online-aktören inom heminredning i Norden och skapar en plattform för breddat sortiment och tillväxt på nya geografiska marknader”.

”Verksamheterna kompletterar varandra väl både vad gäller produktsortiment och geografi”, säger BHG:s VD Adam Schatz.

Nordic Nest förväntas leverera en ebitda på cirka 120 miljoner kronor på intäkter av drygt en miljard kronor under det brutna räkenskapsåret 2020/2021 som avslutas den 31 mars 2021. Tillväxten är i snitt cirka 50% per år sedan 2016.

BHG finansierar affären genom nytt banklån (en miljard kronor) och betalning med likvida medel. Tillträde till Nordic Nest förväntas ske innan slutet av 2020.

Säljare av Nordic Nest är Nordstjernan, Philian Invest, Stella Capital, Jörgen Bödmar, Nicklas Storåkers samt ett antal mindre aktieägare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.