Bill Gates: Affärsresandet kommer mer än halveras efter pandemin

Microsofts medgrundare Bill Gates tror att affärsresandet kommer minska med över 50% efter coronapandemin, samt att över 30% av dagarna som tillbringas på kontoret kommer övergå till distansarbete. Det rapporterar CNBC.
Bill Gates
Bill Gates. Foto: Ludovic Marin/TT

Framgent bedömer Gates att tröskeln för att genomföra affärsresor kommer bli ”väldigt hög”, då det alltid kommer finnas ett sätt att arbeta hemifrån.

Det kommer dock skilja sig åt från bolag till bolag, där vissa kommer vara mer extrema i sina ansträngningar att reducera personmöten.

Bill Gates själv uppger att han personligen har ett mer enkelt schema till följd av pandemin då han inte längre behöver resa i sina affärer.

Sådana beteendeförändringar skulle slå hårt mot flygindustrin. Affärsresor stod för hälften av de amerikanska flygbolagens intäkter innan coronapandemin utbröt, enligt branschsiffror.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco