Bitcoin närmar sig rekordet från 2017

Kryptovalutan bitcoin har stigit med med cirka 5 000 dollar senaste månaden och närmar sig nu det tidigare rekordet från 2017 när den nu handlats upp till 17 000 dollars-strecket. Det skriver Bloomberg News.
Bitcoin närmar sig rekordet från 2017 - bitcoin-affarsvarlden-700_binary_6886283.png
Manin bakom kryptovalutan har dock avtagit kraftigt sedan dess, och den senaste tidens ökningar har skett mer under radarn. Vissa kryptoentusiaster menar att att de digitala valutorna genomgått en mognadsprocess.

”Fascinationen med det har försvunnit. Du har den hårdföra ”Jag är en kryptoinvesterare”-gruppen men den (fascinationen, reds. anm.) har inte riktigt expanderat eftersom det har varit så volatilt, det har varit så många frågor kring säkerhet och vad reglering kan orsaka, ” säger strategen Kathy Jones från Schwab Center for Financial Research.

Under 2017 nådde bitcoin nära 20 000 dollar för att därefter rasa med 70%.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.