Bitcoin tappar efter att Ledger hackats

Bitcoin har tappat nära 10% från rekordhögsta efter att Ledger, en plånbok för kryptovalutor, hackats varpå 270 000 användares data exponerats. Det rapporterar Seeking Alpha.
bitcoin
Prisfallet kan även attribueras till det amerikanska finansdepartementets senaste lagförslag om att kryptobörser måste spara samt inrapportera transaktioner över 10 000 dollar, eller spara alla transaktioner över 3 000 dollar.

Det ska reglera kryptovalutor för att mer likna traditionell banklagstiftning, något som kan undergräva idén med kryptovalutor för många.

Under söndagen steg bitcoin till över 24 000 dollar för att därefter falla till cirka 22 000 dollar. I skrivande stund står kursen kring 22 660 dollar.

I samma veva har även MicroStrategy tillkännagivit att de köpt ytterligare 29 646 bitcoins för 650 miljoner dollar, och de innehar nu totalt 70 470 bitcoins till ett värde om över en miljard dollar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Alligator Bioscience